четвер, 19 жовтня 2017 р.

16 жовтня - день народження Оскара Уайльда

16 жовтня - день народження відомого англійського письменника і поета, одного з найвідоміших драматургів пізнього Вікторіанського періоду Оскара Уайльда. Король афоризму, принц парадоксу, апологет естетизму, як тільки не називали його сучасники. Газети Лондона писали про нього як про «кращого драматурга сучасності». Його твори давно розібрані на афоризми по всьому світу, а його вмінням заховати за ширмою гумору неймовірно глибокий сенс захоплює вже не одне покоління.
Оскар Уайльд прожив недовге життя - воноо була вкорочене, затьмарене і принижене громадським лицемірством, буквою закону і декадентської пихою поведінки самого письменника.



Світлина від Марини Сарычевої.




Оскар Уайльд часто жартував: «Все можна пережити, крім смерті». Однак геніальному письменникові вдалося перемогти навіть смерть - пам'ять про нього живе і донині, і до його могили приходять тисячі небайдужих шанувальників його таланту.

Світлина від Марини Сарычевої.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Літератест: як добре ви знаєте творчість українських письменників

На честь того, що у світі існують книжки, Platfor.ma створила тематичний тест, за допомогою якого можна з’ясувати, наскільки добре ви зн...