вівторок, 16 січня 2018 р.

"Маланка-2018": в Чернівцях пишно святкують відкриття яскравого карнавалу

Сьогодні у Чернівцях розпочався традиційний барвистий і яскравий карнавал "Маланка-фест", куди з'їхалися гості з усієї України. Про це повідомляє "Погляд" та Molbuk.ua, а також опубліковано безліч фотографій фестивалю і казкових-фольклорних героїв, в яких переодягалися учасники.

У цьому році в фестивалі беруть участь 50 колективів з усієї Чернівецької області. Колективи "маланкарів" протягом дня пройдуть центральними вулицями міста. Крім того, вони будуть боротися за три призові номінації - 50, 30 і 20 000 гривень.
Серед колективів "маланкарів" - Олімпійські боги, Чагорське плем'я, команда "Скубі-Ду", клоуни, козаки і багато інших.
Фестиваль "Маланка" в Чернівцях засновано в 2011 році туристичною громадською організацією "Палітра Буковини". Основна ідея фестивалю - презентація Чернівецької області як краю різнобарвного в етнічному відношенні, регіону в якому збережені традиції народних свят, зокрема традиції маланок. Оскільки серед традиційних свят новорічної обрядовості на Буковині у зимовому циклі особливо виділяється традиція "маланкування". Фестиваль "Маланка" в Чернівцях - це унікальний карнавал, на якому представлена українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Літератест: як добре ви знаєте творчість українських письменників

На честь того, що у світі існують книжки, Platfor.ma створила тематичний тест, за допомогою якого можна з’ясувати, наскільки добре ви зн...